Λουκουμάδες με μέλι
Λουκουμάδες με μέλι


Υλικά

300ml γάλα πλήρες

25γρ. ζάχαρη

15γρ. μαγιά μπίρας, φρέσκια

320 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

5γρ. αλάτι

Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Μέλι και κανέλα (για το σερβίρισμα)

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα, σε χαμηλή φωτιά, ρίχνετε το μισό γάλα, τη ζάχαρη και το αλάτι. Μόλις ζεσταθεί ελαφρώς, διαλύετε σε αυτό τη μαγιά. Το μεταφέρετε σ’ ένα μπολ και αδειάζετε το υπόλοιπο γάλα και το αλεύρι και ανακατεύετε πολύ καλά. Το σκεπάζετε με μία πλαστική μεμβράνη και το αφήνετε σε ζεστό περιβάλλον για 1 ώρα τουλάχιστον, ώστε να φουσκώσει η ζύμη.

Σε μια άλλη κατσαρόλα ζεσταίνετε το λάδι σε μέτρια φωτιά. Με τη βοήθεια δύο κουταλιών ή με το ειδικό εργαλείο παίρνεται λίγο από τη ζύμη, φτιάχνετε τους λουκουμάδες και τους ρίχνετε στο λάδι.

Με μία τρυπητή κουτάλα τους γυρνάτε συνεχώς μέχρι να πάρουν χρώμα. Τους βγάζετε και τους αφήνετε πάνω σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίξουν. Τους σερβίρετε ζεστούς με το μέλι και την κανέλα.

Μπορείτε αντί για μέλι να περιχύσετε με ζεστή λιωμένη σοκολάτα.


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!