Χούμους από κόκκινες φακές
Χούμους από κόκκινες φακές


Υλικά

1 φλυτζάνι κόκκινες φακές

1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο, τριμμένη

1/4 φλυτζάνι ταχίνι

2 κουτ. τριμμένο ξύσμα λεμονιού

3 κ. σούπας χυμό λεμονιού

1/2 κουτ. αλεσμένο κύμινο

1/2 κουτ. αλεσμένος κόλιανδρος

1/2 κουτ. αλάτι

1/2 κουτ. πιπέρι

Εκτέλεση

Μαγειρεύουμε τις κόκκινες φακές σύμφωνα με τις οδηγίες συσκευασίας. Όταν είναι έτοιμες κρατάμε 1/2 φλιτζάνι νερό μαγειρέματος και μεταφέρουμε τις φακές στον επεξεργαστή τροφίμων.

Προσθέτουμε το σκόρδο, το ταχίνι, το ξύσμα λεμονιού, το χυμό λεμονιού, το κύμινο, τον κόλιανδρο, αλάτι και πιπέρι και στη συνέχεια πολτοποιούμε μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά, προσθέτοντας λίγο υγρό εάν το χούμους φαίνεται πολύ πηχτό. Σερβίρουμε με φρέσκα λαχανικά.


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!