Νιόκι κολοκύθας με γαρίδες και σάλτσα καρύδας
Νιόκι κολοκύθας με γαρίδες και σάλτσα καρύδας


Υλικά

400 γρ κολοκύθα

350 γρ πατάτες

200 γρ αλεύρι

300 γρ μικρές γαρίδες

50 γρ αλεύρι καρύδας

370 γρ γάλα

1 κρεμμύδι μικρό

1 αυγό

Λευκό κρασί

Ελαιόλαδο

Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Ξεφλουδίζουμε την κολοκύθα αφαιρώντας τη φλούδα και τους σπόρους και την κόβουμε σε φέτες πάχους 5 χιλιοστών. Τοποθετούμε τις φέτες κολοκύθας σε ένα ταψί, προσθέτουμε μια πρέζα αλάτι και ψήνουμε στους 180°C για 20′ και μετά τις ανακατεύουμε.

Βράζουμε τις πατάτες ολόκληρες με τη φλούδα σε αλατισμένο νερό για 30 λεπτά, τις ξεφλουδίζουμε και πολτοποιούμε μέχρι να έχουμε έναν πουρέ πατάτας. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τον πουρέ πατάτας, με την και την κολοκύθα, το αυγό, το αλεύρι και μια πρέζα αλάτι, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Αλευρώνουμε την επιφάνεια εργασίας, παίρνουμε μικρά κομμάτια ζύμης και πλάθουμε μακριά κορδόνια. Κόβουμε τα νιόκι με το μαχαίρι και κάνουμε σχήμα με την ανάποδη του πιρουνιού.

Καβουρδίζουμε το αλεύρι καρύδας σε μια κατσαρόλα μέχρι να πάρει χρυσαφί χρώμα, μετά προσθέτουμε 170 γραμμάρια γάλα, αφήνουμε να πάρει μια βράση και μετά ανακατεύουμε τα πάντα. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σοτάρουμε ε σε ένα τηγάνι με μια κουταλιά της σούπας λάδι, προσθέτουμε μισό ποτήρι λευκό κρασί και το αφήνουμε να εξατμιστεί και μετά προσθέτουμε το μείγμα με το αλεύρι καρύδας, 200 γρ γάλα και μια πρέζα αλάτι και τα βράζουμε.

Ξεφλουδίζουμε τις γαρίδες, αφαιρούμε το μαύρο έντερο και τις κόβουμε στη μέση κατά μήκος, τις σοτάρουμε στο τηγάνι με μια κουταλιά της σούπας λάδι και μια πρέζα αλάτι για 1 λεπτό και μετά προσθέτουμε τη σάλτσα καρύδας.

Βράζουμε τα νιόκι σε αλατισμένο νερό και όταν βγουν στην επιφάνεια, τα στραγγίζουμε με μια τρυπητή κουτάλα, τα προσθέτουμε στις γαρίδες και τη σάλτσα καρύδας και σερβίρουμε αμέσως.


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!