Λαζάνια με κρέμα παρμεζάνας και μανιτάρια
Λαζάνια με κρέμα παρμεζάνας και μανιτάρια


Υλικά

8 έτοιμα φύλλα για λαζάνια,

200 γρ. τριμμένη παρμεζάνα

500 γρ. μανιτάρια πορτσίνι (ή άλλα της επιλογής σας)

40 γρ. βούτυρο

80 γρ. κρέμα γάλακτος

150 ml γάλα

4-5 φύλλα φασκόμηλου

1 σκελίδα σκόρδο

Λάδι

Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα, λιώνουμε 20 γραμμάρια βούτυρο με μερικά φύλλα φασκόμηλου και υα αφήνουμε να πάρουν χρώμα. Προσθέτουμε το γάλα και την κρέμα γάλακτος και τα αφήνουμε να πάρουν μια ελαφριά βράση.

Αφαιρούμε το φασκόμηλο και προσθέτουμε την παρμεζάνα, ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε μια σάλτσα με τη συνοχή μιας ελαφριάς μπεσαμέλ και όταν το πετύχουμε αφαιρούμε από τη φωτιά. (Αν θέλετε μια πιο λεία σάλτσα, προσθέστε λίγο γάλα ακόμα)

Καθώς η σάλτσα κρυώνει θα αρχίσει να πήζει ελαφρώς. Καρυκεύουμε με πιπέρι και μοσχοκάρυδο (προαιρετικά).

Καθαρίζουμε και κόβουμε τα μανιτάρια. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε δύο κουταλιές της σούπας λάδι και τα υπόλοιπα 20 γρ βούτυρο, σοτάρουμε τη σκελίδα σκόρδου και την αφαιρούμε.

Προσθέτουμε τα μανιτάρια ψιλοκομμένα, αλατοπιπερώνουμε, μαγειρεύουμε για 30 λεπτά, αφαιρούμε και αφήνουμε στην άκρη. Βράζουμε τα λαζάνια σε αλατισμένο νερό, λίγα τη φορά, τα στραγγίζουμε με μια τρυπητή κουτάλα και τα αφήνουμε να στεγνώσουν.

Σε ένα βουτυρωμένο ταψί βάζουμε με τη σειρά μια στρώση λαζάνια, κρέμα παρμεζάνας και μανιτάρια μέχρι να εξαντληθούν όλα τα υλικά. Τελειώνουμε με μια τελευταία στρώση ζυμαρικών. Πασπαλίζουμε με παρμεζάνα και ψήνουμε στον φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά.


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!