Χοιρινό με ανανά
Χοιρινό με ανανά


Υλικά

250 γρ. χοιρινό φιλέτο

120 γρ. πράσινες πιπεριές

120 γρ. ντομάτες

4 φέτες ανανάς σε σιρόπι

1 κ.σ ηλιέλαιο

Για τη μαρινάδα

1 κ.σ. λευκό κρασί

½ αυγό

Αλάτι για γεύση

Μαύρο πιπέρι για γεύση

Για το κουρκούτι

100 γρ. νερό

100 γρ. αλεύρι

20 γρ. άμυλο πατάτας

8 γρ στιγμιαία μαγιά

Για τη σάλτσα

130 γρ. πελτέ ντομάτας

125 γρ. ζάχαρη

125 γρ. ξίδι

500 γρ. νερό

Εκτέλεση

Κόβουμε πρώτα το κρέας σε κύβους και το μεταφέρουμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε το κρασί και μισό χτυπημένο αυγό , ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε να μαριναριστεί το κρέας.

Σε ένα άλλο μπολ συνδυάζουμε το αλεύρι, με το άμυλο και τη μαγιά 8, στη συνέχεια ρίχνουμε σταδιακά το νερό ενώ ανακατεύουμε. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να έχουμε μια ομοιογενή σύσταση, στη συνέχεια αφήνουμε να ξεκουραστεί για 10 λεπτά. Εν τω μεταξύ κόβουμε την πράσινη πιπεριά και τη ντομάτα σε κύβους.

Κάνουμε το ίδιο με τις φέτες ανανά. Μετά το χρόνο παραμονής, ρίχνουμε το μίγμα στο μπολ με το μαριναρισμένο κρέας και ανακατεύουμε καλά ώστε να καλυφθούν ομοιόμορφα τα κομμάτια χοιρινού.

Ζεσταίνουμε το τηγάνι με λίγο λάδι και τηγανίζουμε τα κομμάτια κρέατος για περίπου 5-7 λεπτά, μετακινώντας τα απαλά για να μην κολλήσουν μεταξύ τους. Μόλις πάρουν χρώμα τα μεταφέρουμε σε απορροφητικό χαρτί.

Σε αυτό το σημείο, ετοιμάζουμε τη γλυκόξινη σάλτσα: Βράζουμε το νερό σε μια κατσαρόλα και στη συνέχεια προσθέτουμε τη ζάχαρη, τον πελτέ ντομάτας και το ξίδι. Ανακατεύουμε και συνεχίζουμε το βράσιμο.

Όταν το χοιρινό είναι έτοιμο προσθέτουμε την πιπεριά, την ντομάτα και μια κουταλιά της σούπας σπορέλαιο και σοτάρουμε για ένα λεπτό, στη συνέχεια προσθέτουμε και τον ανανά. Τέλος ρίχνουμε τη γλυκόξινη σάλτσα και ανακατεύουμε καλά. Το γλυκόξινο χοιρινό σας είναι έτοιμο για σερβίρισμα.


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!