Κοτόπουλο με κάρυ και ρύζι μπασμάτι
Κοτόπουλο με κάρυ και ρύζι μπασμάτι


Υλικά

800 γρ. κοτόπουλο (στήθος)

2 πιπεριές (1/2 κόκκινη και 1/2 κίτρινη)

1 κολοκυθάκι

2 καρότα

2 ντομάτες

1 κρεμμύδι (λευκό)

800 ml ζωμό (λαχανικών ή νερό)

4 κουταλιές της σούπας σπορέλαιο

2 κουταλιές της σούπας κάρυ

Αλάτι για γεύση

Για το ρύζι:

250 γραμμάρια ρύζι μπασμάτι

500 γρ. νερό

50 γρ. βούτυρο

1/2 κρεμμύδι

3-4 γαρίφαλα

1 ξυλάκι κανέλας

Αλάτι για γεύση

Εκτέλεση

Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και κόβουμε το στήθος κοτόπουλο σε κύβους. Σε ένα γουόκ ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε για λίγα λεπτά το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει. Στη συνέχεια προσθέτουμε τους κύβους κοτόπουλου και τους μαγειρεύουμε μέχρι να ροδίσουν.

Πλένουμε τις πιπεριές, αφαιρούμε τους σπόρους και τις κόβουμε σε κύβους. Στη σνέχεια κόβουμε και το κολοκυθάκι σε ροδέλες και τις ντομάτες σε μισοφέγγαρα.

Όταν το κρέας έχει ροδίσει, προσθέτουμε τα λαχανικά και μαγειρεύουμε για περίπου 5 λεπτά. Στη συνέχεια προσθέτουμε τον ζωμό (ή το νερό) στο οποίο έχεουμε προσθέσει το κάρυ και συνεχίζουμε το μαγείρεμα σε μέτρια φωτιά για περίπου δέκα λεπτά.

Εν τω μεταξύ, ετοιμάζουμε το ρύζι. Βάζουμε το βούτυρο και το κρεμμύδι σε μια κατσαρόλα. Προσθέτουμε το ξυλάκι κανέλας και λιώνουμε το βούτυρο. Στη συνέχεια προσθέτουμε το ρύζι, και το σοτάρουμε για λίγα δευτερόλεπτα, ανακατεύοντας συχνά. Προσθέτουμε το νερό και το αλάτι και μαγειρεύουμε μέχρι να απορροφήσει το νερό. Το κοτόπουλο κάρυ σας με λαχανικά είναι έτοιμο, σερβίρουμε με το ρύζι.


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!