Γεμιστά
Γεμιστά


Υλικά:

6 ντομάτες

6 πιπεριές πράσινες

2 μεγαλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα

3 σκελίδες σκόρδο

12 κουταλιές σούπας ρύζι αρμποριο

1 ποτήρι ελαιόλαδο

1/3 ματσάκι μαϊντανό

1/2 ματσάκι δυόσμο

Αλάτι,πιπέρι.

Εκτέλεση:

Ανοίγουμε τις ντομάτες και τις πιπεριές.

Κρατάμε την ψίχα από την ντομάτα και ψιλοκόβουμε μια πιπεριά. Προσθέτουμε το αρμποριο,το κρεμμύδι,το σκόρδο,το ελαιόλαδο,μαϊντανό,δυόσμο, αλάτι-πιπέρι.

Γεμίζουμε τις ντομάτες και τις πιπεριές λίγο πιο πάνω από την μέση ώστε όταν βράσει το ρύζι να μην βγει απ'έξω. Βάζουμε στο ταψι τα κοτσάνια από τα μυρωδικά και τοποθετούμε πάνω τις πιπεριές και τις ντομάτες. Προσθέτουμε λάδι,νερό και κλείνουμε με λαδόκολλα, αλουμινόχαρτο.

Ψήνουμε στους 160° για 1 ώρα. Βγάζουμε το αλουμινόχαρτο και την λαδόκολλα και ψήνουμε στους 180° μέχρι να μαλακώσουν τα γεμιστά.


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!