Σπαγγέτι με μπιφτέκι κοτόπουλου, βρώμη και λαχανικά
Σπαγγέτι με μπιφτέκι κοτόπουλου, βρώμη και λαχανικά


Υλικά

500 γρ. σπαγγέτι 

500 γρ.μπιφτεκι Κοτόπουλου με βρώμη, λαχανικά και Ελαιόλαδο

1 μεγάλο κρεμμύδι

1 λεμόνι

150 γρ. κρασί λευκό

1 μεγάλο μπρόκολο

Ελαιόλαδο

Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Βράζουμε τα ζυμαρικά μας σύμφωνα με τον ενδεδειγμένο χρόνο που αναγράφεται στη συσκευασία. Τοποθετούμε το μπιφτέκι κοτόπουλου σε ένα ταψάκι πάνω σε λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς κελσίου για 25’.

Σε μια κατσαρόλα προσθέτουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμυδάκι και το αφήνουμε να πάρει λίγο χρώμα.

Προσθέτουμε τους ανθούς από το μπρόκολο και σβήνουμε με το κρασί. Αφού εξατμιστεί, προσθέτουμε νερό μέχρι την μέση.

Βράζουμε με καπάκι μέχρι να μαλακώσει το μπρόκολο. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το ξύσμα από το λεμόνι, καθώς και το χυμό του.

Πολτοποιούμε λίγο από το μπρόκολο με ένα ραβδομπλέντερ και δένουμε την σάλτσα μας, προσθέτουμε τα βρασμένα ζυμαρικά μας και ανακατεύουμε. Σερβίρουμε το μπιφτέκι συνοδευόμενο από τα ζυμαρικά και προσθέτουμε λίγο αγνό παρθένο αγουρέλαιο για το τελείωμα.


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!