Αλμυρό κέικ με κολοκυθάκια και τυρί
Αλμυρό κέικ με κολοκυθάκια και τυρί


Υλικά

200 γραμμάρια αλεύρι 00

350 γραμμάρια κολοκυθάκια

3 αυγά

40 γραμμάρια τυρί παρμεζάνα

100 ml γάλα

100 ml σπορέλαιο

200 γρ καπνιστό τυρί

1 φακελάκι στιγμιαίας μαγιάς

Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Πλένουμε και στη συνέχεια τρίβουμε τα κολοκυθάκια. Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα αυγά, το γάλα και το λάδι και τα ανακατεύουμε με ένα σύρμα. Ύστερα προσθέτουμε το αλεύρι, την τη μαγιά, την τριμμένη παρμεζάνα, μια πρέζα αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε όλα τα υλικά με μια σπάτουλα.

Τέλος προσθέτουμε τα κολοκυθάκια και το τυρί κομμένο σε κύβους και ανακατεύουμε, μέχρι να μαλακώσει η ζύμη. Στη συνέχεια τη μεταφέρουμε σε ένα ταψί και ψήνουμε στον φούρνο στους 180 βαθμούς για 50-60 λεπτά. Όταν είναι έτοιμο το κέικ, το αφήνουμε να κρυώσει και απολαμβάνουμε.


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!