Ζυμαρικά με μελάνι σουπιάς
Ζυμαρικά με μελάνι σουπιάς


Υλικά
700 γραμμάρια φρέσκιες σουπιές

1/2 κιλό μακαρόνια

1/3 φλ. λευκό κρασί

3 κουταλιές σάλτσα ντομάτας

Ένα μικρό ματσάκι μαϊντανό

2 σκελίδες σκόρδο

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τη σουπιά ξεχωρίζοντας προσεκτικά το κεφάλι με τα πλοκάμια και στη συνέχεια αφαιρούμε τα σκιά μελάνι με προσοχή να μη σπάσουν. Πλένουμε τη σουπιά καλά και ψιλοκόβουμε τα πλοκάμια.

Ανοίγουμε τα σακιά με το μελάνι και το συγκεντρώνουμε σε ένα μπολ. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε το σκόρδο. Στη συνέχεια προσθέτουμε τη σουπιά, το μαϊντανό ψιλοκομμένο και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά για περίπου 45 λεπτά, ελέγχοντας κάθε λίγο για να βεβαιωθούμε ότι δεν έχει κολλήσει.

Από τη στιγμή που έχει σιγοβράσει, ρίχνουμε τη σάλτσα ντομάτας και σβήνουμε με το κρασί. Σιγοβράζουμε για 20 λεπτά ακόμα και στη συνέχεια, όταν η σάλτσα γίνει παχύρευστη την αραιώνουμε με λίγο ζεστό νερό και σιγοβράζουμε για μισή ώρα ακόμα. Η σάλτσα πρέπει να έχει δέσει αλλά να μην είναι πολύ πηχτή.

Βράζουμε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και ταυτόχρονα ρίχνουμε το μελάνι σουπιάς στη σάλτσα, προσθέτοντας το ποσό που ταιριάζει στο γούστο σας. Σουρώνουμε τα ζυμαρικά και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα με τη σάλτσα. Ανακατεύουμε και είναι έτοιμα για σερβίρισμα.


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!