Τιραμισού λεμόνι
Τιραμισού λεμόνι


Υλικά

300 γρ. μπισκότα σαβαγιάρ

Για την κρέμα

250 γραμμάρια μασκαρπόνε

200 γραμμάρια συμπυκνωμένο γάλα

200 γρ. κρέμα γάλακτος

2-3 λεμόνι (το ξύσμα)

Για το σιρόπι

200 ml νερό

80 ml χυμό λεμονιού

60 γρ. ζάχαρης

60 ml λιμοντσέλο (limoncello)

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το νερό, τη ζάχαρη και το χυμό λεμονιού και ζεσταίνουμε για λίγα λεπτά μέχρι να έχουμε ένα σιρόπι. Σβήνουμε τη στιγμή του βρασμού. Αφήνουμε το σιρόπι στην άκρη να κρυώσει και σε αυτό το σημείο προσθέτουμε το limoncello.

Στο μεταξύ, πλένουμε τα λεμόνια και παίρνουμε τι ξύσμα. Σε ένα μπολ, ρίχνουμε το μασκαρπόνε, το συμπυκνωμένο γάλα και το ξύσμα λεμονιού και τα χτυπάμε με ένα μίξερ χειρός μέχρι να έχουμε μια κρέμα. Στο τέλος ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος ανακατεύοντας απαλά με μια σπάτουλα.

Σε αυτό το σημείο βρέχουμε τα μπισκότα σαβαγιάρ με το σιρόπι και τα βάζουμε στα ποτήρια. Στη συνέχεια βάζουμε ένα στρώμα από την κρέμα και ύστερα προσθέτουμε και άλλα μπισκότα και τελειώνουμε με την κρέμα. Όταν τελειώσουμε με όλα τα ποτήρια, τα βάζουμε στο ψυγείο για 3 ώρες και απολαμβάνουμε.

 


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!