Πίτσα χωρίς αλεύρι
Πίτσα χωρίς αλεύρι


Υλικά

500 γρ. κολοκυθάκια

200 γρ. αλεύρι ρεβιθιού

1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη

1 κουταλάκι του γλυκού ψιλοκομμένο βασιλικό

2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

1 κουταλιά της σούπας μαγιά

1 πρέζα πιπέρι

Ντοματίνια

Σαλάτα ρόκα

Κίτρινο τυρί

Εκτέλεση

Πρώτα απ 'όλα, τρίβουμε τα κολοκυθάκια στον τρίφτη στις μεγάλες τρύπες, τα συλλέγουμε σε ένα μπολ, τα καρυκεύουμε με μια πρέζα αλάτι και τα αφήνουμε να ξεκουραστούν για 30 λεπτά, ώστε να χάσουν το νερό τους.

Όταν περάσει η μισή ώρα ψιλοκόβουμε τα κολοκυθάκια στον επεξεργαστή τροφίμων για λίγα δευτερόλεπτα. Ρίχνουμε τα κολοκυθάκια σε ένα μπολ και προσθέτουμε το αλεύρι από ρεβίθια, αλάτι, ρίγανη, βασιλικό, λάδι, τη μαγιά και μια πρέζα αλάτι και ανακατεύουμε καλά.

Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι και προσθέτουμε μια σταγόνα λάδι, στη συνέχεια ρίχνουμε το μισό από το μείγμα και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για 10 λεπτά μέχρι να ροδίσουν. Με τη βοήθεια ενός πιάτου, γυρίζουμε τη βάση της πίτσας και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλα 10 λεπτά. Αφαιρούμε τη ζύμη από το τηγάνι και μαγειρεύουμε και το υπόλοιπο μίγμα με τον ίδιο τρόπο.

Τέλος, ρίχνουμε στις δύο βάσεις πίτσας μια χούφτα ρόκα, ψιλοκομμένα ντοματίνια, ελαιόλαδο, λίγο τυρί και σερβίρουμε.


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!