Σορμπέ λεμόνι
Σορμπέ λεμόνι


Υλικά

6 λεμόνια συν 1 για το ξύσμα

1 φλ. νερό

5 κ.σ. ζάχαρη

Εκτέλεση

Τρίβετε ένα λεμόνι στον τρίφτη για να πάρετε το ξύσμα του. Στύβετε τα λεμόνια και παίρνετε ένα φλιτζάνι από το χυμό τους. Σε μια μικρή κατσαρόλα ρίχνετε το ξύσμα, το νερό και τη ζάχαρη. Βράζετε για 2 λεπτά.

Αφήνετε το μείγμα να κρυώσει. Προσθέτετε και το χυμό του λεμονιού ανακατεύοντας. Το αφήνετε στην κατάψυξη για 15 λεπτά και το μεταφέρετε στην παγωτομηχανή, ακολουθώντας τις οδηγίες χρήσης. Γεμίζετε με το σορμπέ τις άδειες λεμονόκουπες και μετά τις βάζετε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 8 ώρες.

Tip: Όταν βγάζετε ξύσμα από τα εσπεριδοειδή, φροντίστε να μην παίρνετε και το λευκό μέρος της ψίχας, γιατί πικρίζει.


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!