Παγωτό κεράσι
Παγωτό κεράσι


Υλικά

700 γρ. κεράσια

200 γρ. γάλα

50 γρ. ζάχαρη + 3 κουταλιές της σούπας

Ξύσμα από ένα λεμόνι

Εκτέλεση

Πλένουμε τα κεράσια και τα κόβουμε σε μικρά κομμάτια. Στη συνέχεια τα βάζουμε στην καταψύκτη για τουλάχιστον 4 ώρες.

Εν τω μεταξύ ζεσταίνουμε το γάλα με 50 γραμμάρια ζάχαρη και το ξύσμα λεμονιού. Όταν βράσει το αφήνουμε να κρυώσει και στη συνέχεια το τοποθετούμε και αυτό στην κατάψυξη για 4 ώρες.

Όταν περάσει η ώρα βγάζουμε τα κεράσια και το γάλα από την κατάψυξη και τα χτυπάμε στο μίξερ μαζί με 3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη. Διατηρούμε το παγωτό στην κατάψυξη μέχρι να είναι έτοιμο για σερβίρισμα.


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!