Κοτόπουλο με σάλτσα ντομάτας και κόκκινο κρασί
Κοτόπουλο με σάλτσα ντομάτας και κόκκινο κρασί


Υλικά

1,3 κιλά ολόκληρο κοτόπουλο

400 γρ. ντομάτες χωρίς τη φλούδα

1 κρεμμύδια

1 καρότο

1 σέλινο

1 σκελίδα σκόρδο

100 ml κόκκινο κρασί

Ελαιόλαδο

1 κλαδάκι δεντρολίβανο

1 κλαδάκι ψιλοκομμένο μαϊντανό

Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε και κόβουμε τα λαχανικά σε κύβους. Στη συνέχεια κόβουμε το κοτόπουλο σε κομμάτια διαχωρίζοντας τους μηρούς, το στήθος και τα φτερά. Σε μια κατσαρόλα, ζεσταίνουμε μια σταγόνα λάδι και στη συνέχεια ρίχνουμε τα κομμάτια κοτόπουλου, τοποθετώντας τα από την πλευρά του δέρματος.

Αφήνουμε να ροδίσουν για περίπου δέκα λεπτά, αναποδογυρίζοντας μετά από λίγο. Όταν το κοτόπουλο έχει πάρει χρώμα, προσθέτουμε το ψιλοκομμένο σέλινο, το καρότο και το κρεμμύδι και στη συνέχεια το σκόρδο ολόκληρο, το δεντρολίβανο, ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε για άλλα 5 λεπτά .

Ρίχνουμε το κόκκινο κρασί και συνεχίζουμε να μαγειρεύουμε μέχρι να εξατμιστεί. Ύστερα αφαιρούμε το δεντρολίβανο και το σκόρδο και προσθέτουμε τις ντομάτες κομμένες σε κομμάτια. Ανακατεύουμε, καλύπτουμε με ένα καπάκι και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για 30-35 λεπτά. Εάν το κοτόπουλο είναι πολύ μεγάλο μπορεί να χρειαστεί λίγο μαγείρεμα παραπάνω και το αντίστροφο εάν είναι μικρό.

Στο τέλος του μαγειρέματος πασπαλίζουμε με μαϊντανό και σερβίρουμε.

 


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!