Τηγανίτες κρεμμυδιού
Τηγανίτες κρεμμυδιού


Υλικά

200 γραμμάρια αλεύρι

130 ml νερού

1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

2 φρέσκα κρεμμυδάκια (μόνο το πράσινο μέρος)

Ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Πλένουμε τα κρεμμυδάκια, κόβουμε το πράσινο μέρος και το στεγνώνουμε. Το υπόλοιπο το κρατάμε για άλλες συνταγές.

Προετοιμάζουμε τη ζύμη: Σε ένα μπολ βάζουμε αλεύρι, αλάτι και βραστό νερό και ζυμώνουμε. Χωρίζουμε τη ζύμη σε 6 μέρη και ζυμώνουμε σχηματίζοντας μπάλες.

Ξεδιπλώνουμε κάθε μπάλα σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια εργασίας, και σχηματίζουμε δίσκους διαμέτρου 20 cm. Ρίχνουμε τα κρεμμυδάκια και λίγο λάδι και τυλίγουμε την κάθε ζύμη σφιχτά σχηματίζοντας μπαστουνάκια. Στη συνέχεια ξεπδιλώνομε τα μπαστουνάκια και σχηματίζουμε πάλι δίσκους 12 cm.

Βάζουμε λίγο λάδι σε ένα τηγάνι και μαγειρεύουμε τις τηγανίτες για 2-3 λεπτά σε κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν.


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!