Πατάτες με τσένταρ και μπέικον
Πατάτες με τσένταρ και μπέικον


Υλικά

1,5 κιλά γλυκοπατάτες

150 γρ. φέτες μπέικον

150 γρ. τσένταρ

3 κλαδάκια θυμάρι

Μερικά φύλλα φασκόμηλου

30 γρ. ελαιόλαδο

Πιπέρι, αλάτι

Εκτέλεση

Πλένουμε τις πατάτες και τις κόβουμε κατά μήκος με προσοχή να μην κόψουμε τη βάση. Σε ένα μπολ ρίχνουμε το θυμάρι, το φασκόμηλο και τα ανακατεύουμε και τα πασπαλίζουμε στις πατάτες. Στη συνέχεια βάζουμε τις πατάτες σ ένα ταψί και τις ψήνουμε στον φούρνο στους 200 βαθμούς για περίπου 75 λεπτά.

Εν τω μεταξύ, ζεσταίνουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι τις φέτες μπέικον για λίγα λεπτά μέχρι να ροδίσουν. Μεταφέρουμε τις φέτες μπέικον σε ένα δίσκο και τις κρατάμε στην άκρη.

Κόβουμε το τυρό τσένταρ σε μικρούς κύβους. Μετά από 75 λεπτά, βγάζουμε τις πατάτες από το φούρνο και τις γεμίζουμε με το τυρί και το μπέικον. Σε αυτό το σημείο ψήνουμε ξανά για άλλα 15 λεπτά και μετά ψήνουμε για τελευταία φορά και σερβίρουμε.


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!