Κρέπες με γκοργκοντζόλα
Κρέπες με γκοργκοντζόλα


Υλικά

400 γρ. γκοργκοντζόλα

380 γρ. γάλα

140 γρ. αλεύρι

130 γρ. λιωμένο βούτυρο

100 γρ. παρμεζάνα τριμμένη

60 γρ. φουντούκια και αμύγδαλα

2 αυγά

Φρέσκια κρέμα γάλακτος

Ζάχαρη

Αλάτι

Εκτέλεση

Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε τα αμύγδαλα και τα φουντούκια μαζί με ένα κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη και λίγο νερό και μαγειρεύουμε για 1 λεπτό, έτσι ώστε να καραμελώσουν ελαφρώς.

Χτυπάμε τα αυγά σε ένα μεγάλο μπολ με μια πρέζα αλάτι, στη συνέχεια ρίχνουμε το αλεύρι, συνεχίζοντας να ανακατεύουμε με το σύρμα για να το ενσωματώσουμε, προσθέτουμε 268 γραμμάρια κρέμα γάλακτος, τέλος το βούτυρο.

Βάζουμε λίγο βούτυρο σε ένα τηγάνι και στη συνέχει ρίχνουμε μια κουταλιά μεγάλη από το μίγμα και μαγειρεύουμε για 2 λεπτά. Γυρίζουμε την κρέπα από την άλλη πλευρά και μαγειρεύουμε για 1 λεπτό. Ετοιμάζουμε και τις υπόλοιπες κρέπες με την ίδια διαδικασία.

Σε ένα μπολ ρίχνουμε την γκοργκοντζόλα και 2 κουταλιές της σούπας κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε. Απλώνουμε τις κρέπες σε δύο οριζόντιες σειρές έτσι ώστε να σχηματίζεται ένα ορθογώνιο περίπου 60 × 40 cm και απλώνουμε την γκοργκοντζόλα.

Τυλίγουμε τις κρέπες σχηματίζοντας ένα ρολό και κόβομε τα άκρα. Λιώνουμε την παρμεζάνα σε μια κατσαρόλα με 100 γραμμάρια κρέμα γάλακτος, ανακατεύοντας ελαφρά μέχρι να έχουμε μια λεία κρέμα. Σερβίρουμε την κρέπα με τη σάλτσα παρμεζάνας και τους ξηρούς καρπούς.


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!