Κέικ με κακάο, αχλάδια και μπισκότα
Κέικ με κακάο, αχλάδια και μπισκότα


Υλικά

120 γρ. ζάχαρη

2 μεγάλα αυγά

1 κρόκο αυγού

140 γρ. ρικότα

75 γρ. σπορέλαιο

100 γρ. αλεύρι

100 γρ. μπισκότα με κακάο

30 γρ. πικρό κακάο

2 αχλάδια

1 πρέζα αλάτι

1 φακελάκι μαγιά

Εκτέλεση

Σε ένα μίξερ χτυπάμε τη ζάχαρη, τα 2 αυγά, τον κρόκο και μια πρέζα αλάτι, μέχρι το μείγμα να γίνει ελαφρύ και αφράτο. Προσθέτουμε τη ρικότα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.

Προσθέτουμε το λάδι και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθεί. Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το ρίχνουμε τα στο μείγμα μαζί με τα μπισκότα και τη μαγιά. Ανακατεύουμε με το σύρμα του μίξερ.

Ξεφλουδίζουμε και κόβουμε τα αχλάδια. Ρίχνουμε το μίγμα σε ένα ταψί και από πάνω τοποθετούμε τα αχλάδια. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 40 λεπτά.


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!