Homemade... Street Food
Homemade... Street Food


KIDS BURGER
ΓΙΑ ΤΟ ΜΠΙΦΤΕΚΙ

1 κιλό κιμάς μοσχαρίσιος
150γρ κρεμμύδι ψιλικομμένο
80γρ ελαιόλαδο
10γρ αφράλα
Πιπέρι χοντροτριμμένο
Μαρούλι
Ντομάτα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σοτάρουμε το κρεμμύδι στο λάδι να καραμελώσει και το αφήνουμε να κρυώσει. Προσθέτουμε στον κιμά μαζί με το λάδι αλάτι πιπέρι και ζυμώνουμε.

ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΛΙΤΖΑΝΟΣΑΛΑΤΑ

6 μελιτζάνες φλάσκες
2 πιπεριές φλωρίνης
½ κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1κγ σκόρδο
30ml μηλόξυδο
80ml ελαιόλαδο
5γρ μαϊντανός ψιλοκομμένος
Αλάτι
Πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ψήνουμε τους μελιτζάνες στην σχάρα ή στον φούρνο ολόκληρες. Στη συνέχεια τις τοποθετούμε σε ένα μπολ και σκεπάζουμε με μεμβράνη. Αφού κρυώσουν αφαιρούμε τη φλούδα και τίς αφήνουμε να φύγουν τα υγρά τους και τις χοντροκόβουμε. Ψήνουμε και τίς πιπεριές, τις σκεπάζουμε με μεμβράνη, αφαιρούμε τη φλούδα, τις κόβουμε, τις προσθέτουμε στις μελιτζάνες και συμπληρώνουμε με τα υπόλοιπα υλικά

ΜΠΕΣΑΜΕΛ

100 γρ αλεύρι
100 γρ βούτυρο
1λιτρο γάλα
Αλάτι πιπέρι μοσχοκάρυδο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο να ζεσταθεί και προσθέτουμε το αλεύρι, αφού γίνει ένας χυλός ρίχνουμε λίγο λίγο το γάλα ανακατεύοντας συνεχώς προσθέτουμε αλάτι πιπέρι μοσχοκάρυδο

ΣΑΛΤΣΑ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΟΥ

150γρ κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
15γρ σκόρδο ψιλοκομμένο
150γρ πελτέ ντομάτας
200γρ ντομάτα φρέσκια

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Στη συνέχεια προσθέτουμε τον πελτέ και συνεχίζουμε το σοτάρισμα, καλύπτουμε με ενάμισι λίτρο ζωμό κοτόπουλου, προσθέτουμε τα μυρωδικά, αλάτι και πιπέρι και βράζουμε μέχρι να έχουμε μια πηχτή σάλτσα. Προσθέτουμε τη φρέσκια ντομάτα και συνεχίζουμε το βράσιμο λίγο ακόμη μέχρι να δέσει η σάλτσα μας.

ΠΑΤΑΤΑΚΙΑ

Τρίβουμε πατάτα στον τρίφτη, στη χοντρή πλευρά, στύβουμε να φύγουν οι χυμοί της και την τηγανίζουμε. Αφαιρούμε τα πατατάκια αφού ροδίσουν με τρυπητή κουτάλα και τα βάζουμε σε απορροφητικό χαρτί.


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!