Σπιτική λαγάνα
Σπιτική λαγάνα


Υλικά (για μία λαγάνα)
300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
200 γρ. αλεύρι σκληρό
1 φακελάκι μαγιά ξερή
4 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.γ. αλάτι
1 κ.γ. ζάχαρη
1 ½ φλιτζάνι χλιαρό νερό
σουσάμι

Εκτέλεση
Σε μια λεκάνη βάζουμε το αλεύρι, κάνουμε λακκούβα στη μέση και ρίχνουμε μέσα τη μαγιά, 3 κ.σ. λάδι, τη ζάχαρη, 1 φλιτζάνι χλιαρό νερό και γύρω-γύρω το αλάτι ώστε να μην έρθει σε επαφή με τη μαγιά.

Ανακατεύουμε με τα δάχτυλά μας από το κέντρο της λακκούβας προχωρώντας σιγά-σιγά προς τα έξω μέχρι να ανακατευθούν καλά τα υλικά, δουλεύοντας για 15 λεπτά περίπου.

Αν η ζύμη είναι πολύ σφιχτή προσθέτουμε και το υπόλοιπο νερό. Η ζύμη πρέπει να είναι κάπως υγρή ώστε η λαγάνα να γίνει αφράτη.

Αλευρώνουμε τον πάτο της λεκάνης ώστε να μην κολλήσει η ζύμη, την σκεπάζουμε με μια πετσέτα και την αφήνουμε σε χλιαρό μέρος για 50-60 λεπτά περίπου.

Με το υπόλοιπο λάδι λαδώνουμε ένα ταψί και βάζουμε μέσα τη ζύμη δίνοντάς της το επιθυμητό σχήμα.

Με ένα πινέλο αλείφουμε νερό σε όλη την επιφάνειά της, πασπαλίζουμε με σουσάμι και αφήνουμε τη λαγάνα σε ζεστό μέρος να φουσκώσει λίγο.

Κάνουμε με τα δάχτυλά μας βαθιές δαχτυλιές στη λαγάνα και την ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30-40 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσει.


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!