Κορμός σοκολάτας χωρίς βούτυρο
Κορμός σοκολάτας χωρίς βούτυρο


Υλικά

350 γραμμάρια μπισκότα σοκολάτας

125 ml κρύο γάλα

200 γραμμάρια ρικότα

50 γραμμάρια ζάχαρη

50 γραμμάρια κομματάκια σοκολάτας

Εκτέλεση

Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το τυρί και τη ζάχαρη μέχρι να γίνει μια κρέμα. Στη συνέχεια καλύπτουμε το μπολ με μια μεμβράνη και το αφήνουμε στο ψυγείο. Εν τω μεταξύ, σπάμε τα μπισκότα με ένα μίξερ και τα προσθέτουμε σε ένα άλλο μπολ, μαζί με το γάλα και ανακατεύουμε καλά μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μίγμα. Με ένα πλάστη ανοίγουμε το μίγμα σε ορθογώνιο σχήμα και από πάνω απλώνουμε το τυρί που είχαμε στο ψυγείο.

Για το τέλος προσθέτουμε τα κομματάκια σοκολάτας και τυλίγουμε προσεκτικά το γλυκό μέχρι να σχηματιστεί ένα ρολό. Το τοποθετούμε στο ψυγείο για τουλάχιστον δύο ώρες πριν από το σερβίρισμα.


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!