Αλμυρά μπισκότα παρμεζάνας
Αλμυρά μπισκότα παρμεζάνας


Υλικά

180 γρ. αλεύρι 00

50 γραμμάρια παρμεζάνα (τριμμένη)

1 αυγό (1 κρόκος)

80 γραμμάρια βουτύρο

30 γρ. κουκουνάρι

Εκτέλεση

Βάζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, την τριμμένο παρμεζάνα, το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου, αλάτι, πιπέρι και τον κρόκο του αυγού. Ανακατεύουμε πρώτα με ένα πιρούνι και μετά με τα χέρια μας, κατά προτίμηση χρησιμοποιώντας τα δάχτυλά μας, ώστε να μην ζεσταίνεται πάρα πολύ η ζύμη.

Μεταφέρουμε την ζύμη στον πάγκο και σχηματίζουμε μια μπάλα. Την τυλίγουμε με μια μεμβράνη και την αφήνουμε στο ψυγείο για μια ώρα.

Μετά από αυτό το διάστημα, βγάζουμε τη ζύμη από το ψυγείο την ανοίγουμε και σχηματίζουμε τα μπισκότα. Βάζουμε τα μπισκότα σε ένα ταψί και σε καθένα βάζουμε 3 κουκουνάρια πιέζοντας ελαφρά. Ψήνουμε τα μπισκότα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 20 λεπτά. Όταν είναι χρυσά, τα βγάζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν.


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!