Πατατόσουπα
Πατατόσουπα


Υλικά

½ κιλό πατάτες

120 γρ. βούτυρο

800 ml γάλα

Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε κύβους. Βάζουμε το βούτυρο σε μια κατσαρόλα και προσθέτουμε τις πατάτες. Τις σοτάρουμε για λίγα λεπτά και στη συνέχεια προσθέτουμε λίγο νερό.

Τις βράζουμε για 15 λεπτά και ρίχνουμε σιγά σιγά το γάλα ανακατεύοντας. Αφαιρούμε από τη φωτιά και πολτοποιούμε καλά με ραβδομπλέντερ μέχρι να έχουμε μια βελουτέ σούπα. Εάν θέλουμε σερβίρουμε τη σούπα ζεστή μαζί με φρυγανισμένο ψωμί, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τριμμένη γραβιέρα.

 


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!