Κροκέτες από παντζάρι
Κροκέτες από παντζάρι


Υλικά

300 γραμμάρια παντζάρια ήδη μαγειρεμένα

220 γρ. ψωμί

200 γρ πατάτες

1 αυγό

50 γρ τριμμένη παρμεζάνα

1 κλαδάκι φρέσκο θυμάρι

Αλάτι, πιπέρι

Λάδι για τηγάνισμα

150 γρ. τριμμένη φρυγανιά

Εκτέλεση

Πρώτα, βάζουμε το ψωμί σε λίγο νερό και το αφήνουμε να μουλιάσει. Πλένουμε και ξεφλουδίζουμε τις πατάτες, τις κόβουμε σε κύβους και τις βράζουμε για περίπου 20 λεπτά και μετά τις αφήνουμε να κρυώσουν.

Βάζουμε τις πατάτες και τα παντζάρια σε ένα μπολ και τα χτυπάμε με ένα μπλέντερ. Στη συνέχεια προσθέτουμε το ψωμί, το αυγό, το αλάτι και το πιπέρι, το θυμάρι και την παρμεζάνα και ανακατεύουμε.

Με βρεγμένα χέρια, πλάθουμε τις κροκέτες και τις περνάμε από την τριμμένη φρυγανιά. Στη συνέχει τις μαγειρεύουμε σε ζεστό λάδι μέχρι να πάρουν χρώμα.


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!