Ζυμαρικά με σπανάκι και ρικότα
Ζυμαρικά με σπανάκι και ρικότα


Υλικά

380 γρ. ζυμαρικά

250 γρ ρικότα

500 γρ σπανάκι

25 γρ. βούτυρο

2 κουταλιές της σούπας παρμεζάνα (τριμμένη)

Μοσχοκάρυδο για γεύση

Αλάτι

Εκτέλεση

Μαγειρεύουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Εν τω μεταξύ βάζουμε τη ρικότα σε ένα μπολ και προσθέτουμε αλάτι, την παρμεζάνα και μοσχοκάρυδο.
Όταν τα ζυμαρικά είναι έτοιμα τα στραγγίζουμε και προσθέτουμε λίγο από το νερό που τα μαγειρέψαμε, στη ρικότα. Στη συνέχεια την ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε μια κρέμα.

Πλένουμε και βράζουμε το σπανάκια σε μια κατσαρόλα για λίγα λεπτά. Όταν είναι έτοιμο το στραγγίζουμε και στη συνέχεια το ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα μαζί με το βούτυρο. Μετά από λιγά λεπτά προσθέτουμε και τη ρικότα και ανακατεύουμε ελαφρά.

Τέλος προσθέτουμε στο σπανάκι και τα ζυμαρικά, μαγειρεύουμε για λεπτά και σερβίρουμε.


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!