Ζυμαρικά με καραμελωμένα κρεμμύδια
Ζυμαρικά με καραμελωμένα κρεμμύδια


Υλικά

350 γρ. ζυμαρικά

500 γρ. κρεμμύδια κόκκινα

Ελαιόλαδο

200 ml λευκό κρασί

2-3 κουταλιές της σούπας μαύρη ζάχαρη

Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Ξεφλουδίζουμε τα κρεμμύδια και τα κόβουμε σε φέτες. Ζεσταίνουμε λίγο λάδι σε ένα τηγάνι, προσθέτουμε τα κρεμμύδια και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά.

Μετά από περίπου 5 λεπτά μαγειρέματος, προσθέστε το λευκό κρασί και συνεχίζουμε το μαγείρεμα, πάντα σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας περιστασιακά. Εάν κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος τα κρεμμύδια στεγνώσουν πάρα πολύ, μπορούμε να προσθέσουμε λίγο ζεστό νερό.

Όταν έχουν μαλακώσει (το μαγείρεμα θα διαρκέσει περίπου 30 λεπτά συνολικά), προσθέτουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε.

Μαγειρεύουμε τα ζυμαρικά σε άφθονο αλατισμένο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και στη συνέχεια μεταφέρουμε απευθείας στο τηγάνι με τα κρεμμύδια (κρατάμε λίγο από το μαγειρικό νερό των ζυμαρικών). Μαγειρεύουμε για άλλα 1-2 λεπτά, προσθέτοντας πολύ λίγο νερό από τα ζυμαρικά.

Τα ζυμαρικά με τα καραμελωμένα κρεμμύδια είναι έτοιμα!


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!