Σπανακόπιτα
Σπανακόπιτα


Υλικά

2 έτοιμα φύλλα για πίτες

500 γρ. σπανάκι

250 γρ, ρικότα

150 γρ. ζαμπόν (σε κύβους)

150 γρ. κασέρι

Αλάτι για γεύση

Μοσχοκάρυδο για γεύση

Εκτέλεση

Πλένουμε το σπανάκι και στη συνέχεια το βράζουμε σε μια κατσαρόλα με νερό μέχρι να μαλακώσει. Όταν είναι έτοιμο το στραγγίζουμε, ύστερα το βάζουμε σε ένα μπολ και το αφήνουμε να κρυώσει.

Όταν το σπανάκι είναι κρύο προσθέτουμε τη ρικότα, λίγο αλάτι και το μοσχοκάρυδο και ανακατεύουμε. Στη συνέχεια προσθέτουμε το κασέρι και το ζαμπόν και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.

Ανοίγουμε το πρώτο φύλλο και το τοποθετούμε σε ένα τηγάνι αφού έχουμε στρώσει χαρτί ψησίματος. Τρυπάμε με ένα πιρούνι το φύλλο και στρώνουμε τη γέμιση. Καλύπτουμε με το δεύτερο φύλλο κλείνοντας καλά τις άκρες και βουρτσίζουμε με τον κρόκο ενός αυγού ή με λίγο γάλα. Σε αυτό το σημείο κλείνουμε με ένα καπάκι και μαγειρεύομε για για 15-20 λεπτά.

Ύστερα γυρνάμε την πίτα ανάποδα με τη βοήθεια ενός πιάτου και μαγειρεύομε και από την άλλη πλευρά για άλλα 15 λεπτά. Μεταφέρουμε τη σπανακόπιτα σε ένα πιάτο και απολαμβάνουμε.


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!