Σαλάτα με πατάτες, ντοματίνια και ελιές
Σαλάτα με πατάτες, ντοματίνια και ελιές


Υλικά

800 γρ. πατάτες

200 γρ. ντοματίνια

1 κρεμμύδι

2 κουταλιές μάυρες ελιές

1 κουταλιά της σούπας κάπαρη

Ελαιόλαδο

Μερικά φύλλα βασιλικού

Ρίγανη για γεύση

Αλάτι

Εκτέλεση

Πλένουμε και βράζουμε τις πατάτες με τη φλούδα. Θα χρειαστούν περίπου 30 λεπτά, αν και ο πραγματικός χρόνος μαγειρέματος εξαρτάται επίσης από το μέγεθος των πατατών. Όταν είναι έτοιμες τις ξεφλουδίζουμε ενώ είναι ακόμα ζεστές και τις κόβουμε σε κομμάτια, όχι πολύ μικρά.

Βάζουμε τις πατάτες σε ένα μπολ, προσθέτουμε τα ντοματίνια κομμένα στη μέση, το κρεμμύδι σε φέτες, την κάπαρη και τις ελιές. Προσθέτουμε επίσης λίγο ρίγανη, μερικά φρέσκα φύλλα βασιλικού, λάδι και μια πρέζα αλάτι. Ανακατεύουμε τα πάντα καλά και αφήνουμε τη σαλάτα να ξεκουραστεί για 20-30 λεπτά στο ψυγείο, πριν τη σερβίρουμε, για να εναρμονιστούν καλύτερα οι γεύσεις.


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!