Υλικά για 4 μερίδες
- 240γρ φέτα χαμηλών λιπαρών (π.χ Ήπειρος)
- 2 μέτριες πατάτες (350γρ)
- 16 μικρά κατεψυγμένα καροτάκια ή 2 μέτρια καρότα
- 2 μεγάλες μελιτζάνες
- 2 μέτρια-μεγάλα κολοκυθάκια
- 16 μανιτάρια
- 4 μέτριες αρκετά ψημένες ντομάτες
- 1 φλιτζ νερό (μπορεί να χρειαστεί και λίγο περισσότερο οπότε το βλέπετε)
- 2-3 νιφάδες σκόρδου
- 4κ.σ ελαιόλαδο
- Αλάτι
- Πιπέρι
Εκτέλεση
- Πλύνετε πολύ καλά τα λαχανικά, καθαρίστε τις πατάτες και τρίψτε τις ντομάτες με την βοήθεια ενός τρίφτη.
- Κόψτε όλα τα λαχανικά και τις καθαρισμένες πατάτες σε μέτρια κυβάκια (όχι πολύ ψιλοκομμένα)
- Βάλτε όλα τα κομμένα λαχανικά, τις πατάτες, τις τριμμένες ντομάτες, το νερό, το ελαιόλαδο και το σκόρδο σε ένα μεγάλο Pyrex.
- Αλατοπιπερώστε και ανακατέψτε καλά όλα τα υλικά.
- Σκεπάστε το Pyrex με αλουμινόχαρτο και βάλτε το σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 1 ώρα και 30 λεπτά .
- Τρίψτε με τα χέρια σας την φέτα να γίνει μικρά κομματάκια και μόλις περάσει η ώρα ξεσκεπάστε το Pyrex ρίξτε την τριμμένη φέτα να πάει παντού ομοιόμορφα και βάλτε ξανά το φαγητό στο φούρνο για περίπου 20-30 λεπτά (χωρίς αλουμινόχαρτο)
- Σερβίρετε ζεστό ζεστό μόλις είναι έτοιμο και καλή σας απόλαυση !!
Διατροφική Αξία ανά μερίδα
- 340Kcal
- 41γρ υδατάνθρακες
- 8γρ διαιτητικές ίνες
- 19γρ πρωτεΐνες
- 15γρ λιπαρά
Αρετή Ζαντή,
Κλινική Διαιτολόγος BSc, MSc Εκπαίδευση στις Διατροφικές Διαταραχές και την Παχυσαρκία