Mπριάμ στο φούρνο με φέτα
Mπριάμ στο φούρνο με φέτα


Υλικά για 4 μερίδες

  • 240γρ φέτα χαμηλών λιπαρών (π.χ Ήπειρος)
  • 2 μέτριες πατάτες (350γρ)
  • 16 μικρά κατεψυγμένα καροτάκια ή 2 μέτρια καρότα
  • 2 μεγάλες μελιτζάνες
  • 2 μέτρια-μεγάλα κολοκυθάκια
  • 16 μανιτάρια
  • 4 μέτριες αρκετά ψημένες ντομάτες 
  • 1 φλιτζ νερό (μπορεί να χρειαστεί και λίγο περισσότερο οπότε το βλέπετε)
  • 2-3 νιφάδες  σκόρδου
  • 4κ.σ ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

 

Εκτέλεση

  • Πλύνετε πολύ καλά τα λαχανικά, καθαρίστε τις πατάτες και τρίψτε τις ντομάτες με την βοήθεια ενός τρίφτη.
  • Κόψτε όλα τα λαχανικά και τις καθαρισμένες πατάτες σε μέτρια κυβάκια (όχι πολύ ψιλοκομμένα)
  • Βάλτε όλα τα κομμένα λαχανικά, τις πατάτες, τις τριμμένες ντομάτες, το νερό, το ελαιόλαδο και  το σκόρδο σε ένα μεγάλο Pyrex.
  •  Αλατοπιπερώστε και ανακατέψτε καλά όλα τα υλικά.
  • Σκεπάστε το Pyrex  με αλουμινόχαρτο και βάλτε το σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 1 ώρα και 30 λεπτά .
  • Τρίψτε με τα χέρια σας την φέτα να γίνει μικρά κομματάκια και μόλις περάσει η ώρα ξεσκεπάστε το Pyrex  ρίξτε την τριμμένη φέτα να πάει παντού ομοιόμορφα και βάλτε ξανά το φαγητό στο φούρνο για περίπου 20-30 λεπτά (χωρίς αλουμινόχαρτο)
  • Σερβίρετε  ζεστό ζεστό μόλις είναι έτοιμο  και καλή σας απόλαυση !!

 

Διατροφική Αξία ανά μερίδα

  • 340Kcal
  • 41γρ υδατάνθρακες
  • 8γρ διαιτητικές ίνες
  • 19γρ πρωτεΐνες
  • 15γρ λιπαρά

 

Αρετή Ζαντή,

Κλινική Διαιτολόγος BSc, MSc Εκπαίδευση στις Διατροφικές Διαταραχές και την Παχυσαρκία

 

 


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!