Πίτα με μπακαλιάρο, σπανάκι και τσένταρ
Πίτα με μπακαλιάρο, σπανάκι και τσένταρ


Υλικά

400 γραμμάρια μπακαλιάρο καπνιστό καθαρισμένο (χωρίς την πέτσα)

2 ματσάκια φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο

250 γραμμάρια σπανάκι (baby, κατά προτίμηση)

150 γραμμάρια τσένταρ τριμμένο

4 φύλλα κρούστας

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς.

Σ’ ένα μπολ, ρίχνουμε βραστό νερό και αφήνουμε το ψάρι να μουλιάσει.

Στο μεταξύ, σ’ ένα μεγάλο τηγάνι, ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο και σωτάρουμε τα κρεμμυδάκια για 2 λεπτά. Κατόπιν, ρίχνουμε μέσα το σπανάκι και το αφήνουμε στη φωτιά μέχρι να μαραθεί και να «μπει».

Σ’ ένα μικρό ταψάκι, βάζουμε τα χορταρικά, 4 κουταλιές της σούπας απ’ το νερό του μπακαλιάρου και τον μπακαλιάρο σε κομμάτια. Απλώνουμε τη γέμιση στο ταψάκι και ρίχνουμε από πάνω τα 3/4 του τσένταρ μαζί με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Απλώνουμε τα φύλλα κρούστας από πάνω και τα διπλώνουμε στις άκρες να αγκαλιάσουν τη γέμιση. Το πάνω πάνω φύλο το τσαλακώνουμε για να γίνει πιο τραγανό.

Πασπαλίζουμε από πάνω με το υπόλοιπο τσένταρ, ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και ψήνουμε για 15 λεπτά, ώσπου να ροδίσει το φύλλο.


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!