Υλικά
800 γραμμάρια πατάτες baby
2 βολβούς φινόκιο ψιλοκομμένους και τα φυλλαράκια τους
1 κονσέρβα καρδιές αγκινάρας σε λάδι, κομμένες στα 2
50 γραμμάρια παρμεζάνα τριμμένη
100 ml κρέμα γάλακτος πλήρη
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς.
Σ’ ένα ταψί, ρίχνουμε το φινόκιο, τις αγκινάρες, 2 κουταλιές της σούπας απ’ το λάδι τους, αρκετό φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.
Προσθέτουμε 300 ml νερό, σκεπάζουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 1 ώρα.
Σ’ ένα μπολ, ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και τα 3/4 της παρμεζάνας και αναμιγνύουμε, προσθέτονας λίγο νερό ώστε να γίνει πιο αραιό το μείγμα μας.
Βγάζουμε το ταψί απ’ τον φούρνο, αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο, περιχύνουμε με το μείγμα της κρέμας και πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη παρμεζάνα.
Ψήνουμε για ακόμη 20 λεπτά και σερβίρουμε, πασπαλίζοντας με τα φυλλαράκια του φινόκιο.