Υλικά
4 χρωματιστές πιπεριές κομμένες σε λωρίδες
1 κουταλάκι του γλυκού μπαχάρι σε σκόνη
600 γραμμάρια μοσχάρι άπαχο (για κατσαρόλα) κομμένο σε μικρά κομμάτια
10 φύλλα δάφνης
8 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα, ζεσταίνουμε ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και ρίχνουμε μέσα τις πιπεριές, το μπαχάρι και λίγο αλατοπίπερο και σωτάρουμε για 7-8 λεπτά.
Προσθέτουμε το μοσχάρι και τη δάφνη και σωτάρουμε για λίγα λεπτά, ώσπου να θωρακιστεί το κρέας. Κατόπιν, προσθέτουμε το σκόρδο και αφήνουμε στη φωτιά για 2 λεπτά, να βγάλει το άρωμα του, αλλά να μην καεί.
Ρίχνουμε 2 κουταλιές της σούπας κόκκινο κρασί και 500 ml νερό. Σκεπάζουμε και αφήνουμε να βράσει για 1 ώρα ή μέχρι να μαλακώσει το κρέας.
Ξεσκεπάζουμε κι αφήσουμε να βράσει λίγο ακόμη, ώσπου να δέσει η σάλτσα.