Λεμονάτα λιγκουίνι με κολοκυθάκια και παρμεζάνα
Λεμονάτα λιγκουίνι με κολοκυθάκια και παρμεζάνα


Υλικά

150 γραμμάρια λινγκουίνι (1/3 του πακέτου)

2 κολοκυθάκια κομμένα σε στικς

1/2 ματσάκι δυόσμο ψιλοκομμένο

30 γραμμάρια παρμεζάνα τριμμένη

Χυμό και λίγο ξύσμα από 1 λεμόνι

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό, βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου. Όταν είναι έτοιμα, τα σουρώνουμε, αφού κρατήσουμε μια κούπα απ’ το νερό τους.

Σε ένα μεγάλο τηγάνι, σωτάρουμε τα κολοκυθάκια σε ελαιόλαδο για 3-4 λεπτά. Κατόπιν, προσθέτουμε τον δυόσμο και ανακατεύουμε.

Ρίχνουμε τα λινγκουίνι στο τηγάνι μαζί με λίγο απ’ το νερό που κρατήσαμε, τη μισή παρμεζάνα και το ξύσμα λεμονιού. Προσθέτουμε τον χυμό του λεμονιού, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε.

Μόλις δέσει η σάλτσα βγάζουμε το φαγητό απ’ τη φωτιά και σερβίρουμε, ρίχνοντας λίγο φρέσκο ελαιόλαδο και την υπόλοιπη παρμεζάνα.


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!