Κοτόπουλο με φυστικοβούτυρο και λάιμ
Κοτόπουλο με φυστικοβούτυρο και λάιμ


Υλικά

2 κομμάτια καθαρισμένο στήθος κοτόπουλο

Ξύσμα και χυμό από 1 λάιμ και 1 επιπλέον λάιμ

4 σκελίδες σκόρδο τριμμένο

2 κουταλιές της σούπας φυστικοβούτυρο

1 μικρή καυτερή πιπεριά (φρέσκια ή αποξηραμένη) ψιλοκομμένη

Εκτέλεση

Σ’ ένα μπολάκι, ανακατεύουμε λίγο ελαιόλαδο με αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ξύσμα από το 1 λάιμ.

Χαράζουμε το κοτόπουλο χιαστί κι απ’ τις δύο πλευρές, περιχύνουμε τη μαρινάδα και κάνουμε μαλάξεις με τα χέρια να πάει παντού (μέσα στις χαρακιές κυρίως).

Βάζουμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και αφήνουμε επάνω το κοτόπουλο να σωταριστεί απ’ τη μία μεριά.

Σ’ ένα άλλο μπολ, ρίχνουμε το σκόρδο, τον χυμό απ’ το λάιμ, το φυστικοβούτυρο και την καυτερή πιπεριά και ανακατεύουμε προσθέτοντας λίγο νερό ώστε να γίνει το μείγμα πιο αραιό.

Σ’ ένα ταψάκι, τοποθετούμε το κοτόπουλο με τη σωταρισμένη πλευρά προς τα πάνω και περιχύνουμε με τη σάλτσα.

Ανάβουμε το γκριλ στο δυνατό και ψήνουμε το κοτόπουλο για 5 λεπτά ή μέχρι να πάρει το χρώμα που θέλουμε.

Σερβίρουμε με λίγο φρέσκο ελαιόλαδο και μισό λάιμ στο πλάι για έξτρα χυμό.


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!