Τσιζκέικ με φράουλες
Τσιζκέικ με φράουλες


Υλικά
10-12 μπισκότα τύπου digestive σε κομματάκια

5 κουταλιές της σούπας βούτυρο

3 κουταλιές της σούπας αμύγδαλα

400 γραμμάρια τυρί κρέμα

1 κουτί ζαχαρούχο γάλα

Χυμό από ένα λεμόνι

200 γραμμάρια μαρμελάδα φράουλα

Λίγες φρέσκες φράουλες για το τέλος

1 κουταλιά του γλυκού υγρή βανίλια

Εκτέλεση
Στο μούλτι, βάζουμε τα μπισκότα και τα αμύγδαλα και χτυπάμε μέχρι να γίνουν σκόνη.

Σε ένα μπρίκι, σε χαμηλή φωτιά, λιώνουμε το βούτυρο.

Σε στρογγυλό ταψί, ρίχνουμε τη σκόνη μπισκότου-αμυγδάλου και το λιωμενο βούτυρο και ανακατεύουμε μαλακά ώσπου να ανακατευτούν ομοιόμορφα. Κατόπιν, ισιώνουμε την τραγανή βάση μας.

Στο μίξερ, χτυπάμε το τυρί κρέμα, το ζαχαρούχο γάλα και τον χυμό λεμονιού, ώσπου να γίνουν κρέμα.

Στρώνουμε την κρέμα πάνω απ’ τη βάση με μια σπάτουλα και βάζουμε το ταψί στο ψυγείο.

Όταν η βάση με την κρέμα έχουν σφίξει, απλώνουμε τη μαρμελάδα φράουλα από πάνω και γαρνίρουμε με λίγα φρέσκιες φράουλες κομμένες στη μέση.

Αφήνουμε λίγο ακόμη στο ψυγείο να κρυώσει και σερβίρουμε.


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!