Κρεμμυδόπιτα
Κρεμμυδόπιτα


Υλικά

700 γρ. σφολιάτα

3 κ.σ κόκκινο κρασί

1/2 κ.σ ζάχαρη

5 κρεμμύδια

Αλάτι, πιπέρι

300 γρ. φέτα -εάν δε νηστεύετε

Για τη μπεσαμέλ

1 κ.σούπας αλεύρι

2 κ.σ ελαιόλαδο

1 φλ. γάλα

Αλάτι

Εκτέλεση

Κόβουμε τα κρεμμύδια και ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα με λάδι. Τα σοτάρουμε για 20 λεπτά και στη συνέχεια το κρασί και τη ζάχαρη. Συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 5 λεπτά.

Σε άλλη κατσαρόλα φτιάχνουμε την μπεσαμέλ ρίχνοντας πρώτα το ελαιόλαδο με το αλεύρι και όταν πάρει χρώμα, προσθέτουμε το γάλα, το αλάτι και το μοσχοκάρυδο. Μόλις δέσει η μπεσαμέλ την προσθέτουμε στα κρεμμύδια και προσθέτουμε τη φέτα. Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε στην άκρη

Σε ένα ταψί βάζουμε το ένα φύλο σφολιάτας, έπειτα προσθέτουμε τη γέμιση και κλείνουμε με το δεύτερο φύλο σφολιάτας. Κλείνουμε καλά ενώνοντας τα 2 φύλλα ώστε να μην ανοίξουν στο ψήσιμο και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά.


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!