Κέικ σοκολάτας χωρίς αβγά και γάλα
Κέικ σοκολάτας χωρίς αβγά και γάλα


Υλικά

3 κούπες αλεύρι φαρίνα

2 κούπες ζάχαρη

6 κουταλιές της σούπας κακάο

2 κουταλιές της σούπας μαγειρική σόδα

2 κουταλάκια του γλυκού βανίλια

λίγο αλάτι

2 κούπες νερό

10 κουταλιές της σούπας λάδι

2 κουταλάκια του γλυκού λευκό ξίδι

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ ρίχνετε όλα τα υλικά μαζί, πρώτα τα στερεά, μετά τα υγρά και ανακατεύετε με ένα κουτάλι απαλά. Περνάτε με λίγο λάδι και στη συνέχεια με λίγο αλεύρι τη φόρμα που θα βάλετε το μείγμα, ώστε να μην κολλήσει το κέικ (αποφύγετε την κλασική φόρμα του κέικ και προτιμήστε ένα πυρέξ ή ένα ταψάκι). Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για μισή ώρα.


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!