Τρεις συνταγές φούρνου για το Πάσχα
Τρεις συνταγές φούρνου για το Πάσχα


Δίνουμε τρεις εναλλακτικές σε εκείνους που είχαν συνηθίσει να σουβλίζουν το Πάσχα και τώρα αναγκάζονται να μείνουν σπίτι.

Τα φετινά συστατικά του Πάσχα θα είναι λίγο διαφορετικά. Θα κρατήσουμε το οικογενειακό τραπέζι αλλά θα είμαστε λιγότεροι και θα συνδεθούμε μέσω κινητών να δούμε τους αγαπημένους μας που θα γιορτάζουν και εκείνοι. Θα κρατήσουμε την ανταλλαγή ευχών, αλλά θα γίνει κι εκείνη ηλεκτρονικά. Και θα κρατήσουμε και το ψητό μας κρέας στο πασχαλινό τραπέζι. Μόνο που αντί να είναι σουβλιστό, θα είναι φέτος στο φούρνο.

Αρνάκι στο φούρνο με κριθαράκι και γραβιέρα

Τα υλικά που θα χρειαστείς:

2 kg μπούτι αρνί
1 kg κριθαράκι μέτριο
1/2 πακέτο σάλτσα τομάτας
120 gr τριμμένη γραβιέρα
2 κ.σ πάπρικα γλυκιά
2 κ.σ πάπρικα καπνιστή
Θυμάρι φρέσκο ψιλοκομμένο
Ρίγανη φρέσκια
1 κ.γ σκόρδο σκόνη
Αλάτι
Πιπέρι
Ελαιόλαδο

Εκτέλεση: Μαρινάρουμε το αρνί μας με τα μπαχαρικά μας και τα μυρωδικα και του κάνουμε ένα (μασάζ) αφού το περάσουμε όλο με λάδι για να μπορέσουμε να κάνουμε κρούστα. Το αφήνουμε 1 ώρα σκεπασμένο. Σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 σε γάστρα και λίγα υγρά ψήνουμε για 1 και 15 λεπτά από κάθε μεριά. Πριν να είναι έτοιμο προσθέτουμε το κριθαράκι με την σάλτσα τομάτας και ανακατέβουμε. Ψήνουμε για 14 λεπτά περίπου και τελειώνουμε με το τυρί μας.

Πλευρά αρνιού με baby πατάτες

Τα υλικά που θα χρειαστείς:

2 kg αρνί πλευρά
18 τμχ πατάτες κομμένες κυδωνάτες
2 κ.σ μέλι
2 κ.σ μουστάρδα
1 κύβο βοδινού
Θυμάρι φρέσκο ψιλοκομμένο
Αλάτι
Πιπέρι
Ελαιόλαδο
4 κ.σ πάπρικα γλυκιά
2 κ.γ σκόρδο σε σκόνη

Εκτέλεση: Μοιράζουμε τα μυρωδικά και τα μπαχαρικά σε ίσες ποσότητες. Μαρινάρουμε το αρνί μας με τα μισά μπαχαρικά και μυρωδικα και του κάνουμε μασάζ αφού το περάσουμε όλο με λάδι για να μπορέσουμε να κάνουμε κρούστα. Το αφήνουμε για 2 ώρες σκεπασμένο. Κόβουμε τις πατάτες κυδωνατες και τις μαρινάρουμε μέσα σε μέλι, μουστάρδα και τα υπόλοιπα μπαχαρικά και μυρωδικά. Τα τοποθετούμε σε ένα ταψί και προσθέτουμε τον κύβο που έχουμε διαλύσει μέσα σε 600 gr νερό ζεστό. Ψήνουμε για 2 ώρες στους 150 με λαδόκολλα από πάνω και για 35 λεπτά στους 200-220 ξεσκέπαστο να πάρει πολύ καλό χρώμα το φαΐ μας.

Χοιρινό κοντοσούβλι στο φούρνο

Τα υλικά που θα χρειαστείς:

1,5 kg χοιρινός λαιμός χωρίς κόκκαλο
1 κ.σ μουστάρδα πικάντικη
2 κ.σ πάπρικα καπνιστή
1 κ.σ σκόρδο
Θυμάρι φρέσκο ψιλοκομμένο
Αλάτι
Πιπέρι
Ελαιόλαδο
2 πιπεριές κόκκινες
2 πιπεριές κίτρινες
2 πιπεριές πορτοκαλί
2 κρεμμύδια

Εκτέλεση: Κόβουμε το κρέας σε κύβους των 4 εκατοστών και μαρινάρουμε για 12 ώρες στο ψυγείο μας σκεπασμένο με μεμβράνη. Πλένουμε και κόβουμε τα λαχανικά μας σε ίδιο μέγεθος και τοποθετούμε σε ξυλάκια ανά μερίδα. Ψήνουμε στους 190 για 45 λεπτά έως 1 ώρα και από τις 2 μεριές σε προθερμασμένο φούρνο. Σερβίρουμε με πίτες καλαμποκιού.

 

Πηγή: news247.gr


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!