Υλικά για 12 μερίδες (τα 6 με cottagecheese/ ασπράδι και τα άλλα 6 με φέτα χαμηλών λιπαρών/ολόκληρο αυγό)
- 150γρ γλυκοπατάτα
- 50γρ φέτα χαμηλών λιπαρών 12% ( Ήπειρος ή Δωδώνη)
- 100γρ cottage cheese
- 2 αυγά(100γρ)
- 4ασπράδια (150γρ)
- 4 μέτρια μανιτάρια
- 1 μικρή ντομάτα
- Φρέσκα φύλλα σπανάκι
- 1κ.σ ελαιόλαδο
- Πάπρικα
- Αλάτι
- Πιπέρι
Εκτέλεση
- Τρίψτε την γλυκοπατάτα στο χοντρό μέρος του τρίφτη
- Προσθέστε το ελαιόλαδο, το αλάτι, την πάπρικα και το πιπέρι και ανακατέψτε καλά
- Γεμίστε τον πάτο των cupcakes με 1κ.σ γεμάτη τριμμένη γλυκοπατάτα και ψήστε για 15 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180
- Ψιλοκόψτε το σπανάκι, τα μανιτάρια και την ντομάτα σε ένα πιάτο
- Σε ένα άλλο πιάτο ψιλοκόψτε την φέτα σε μικρά μικρά τετραγωνάκια και βρείτε και το cottagecheese
- Σπάστε τα αυγά σε ένα μπολ και προσθέστε πάπρικα και ελάχιστο αλάτι και ανακατέψτε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα
- Σε ένα άλλο μπολ ξεχωρίστε τα ασπράδια, προσθέστε πάπρικα και ελάχιστο αλάτι και ανακατέψτε καλά
- Γεμίστε τα φορμάκια βάζοντας πρώτα πάνω από την γλυκοπατάτα το σπανάκι, τα μανιτάρια, την ντομάτα
- Συνεχίστε βάζοντας στα μισά φορμάκια ένα κουταλάκι του γλυκού cottagecheese και στα άλλα μισά την ψιλοκομμένη φέτα
- Μόλις βάλετε όλα τα υλικά τότε σε κάθε φορμάκι βάλτε 2-3 κουταλιές της σούπας από το μίγμα του αυγού ή του ασπραδιού αναλόγως
- Ψήστε στο φούρνο για περίπου 25 λεπτά ! Τα ομελετάκια με ολόκληρο το αυγό θα πάρουν ένα χρυσαφένιο χρώμα ( λόγω του κρόκου) τα υπόλοιπα θα μείνουν σχετικά λευκά ( μην το φοβηθείτε είναι πολύ λογικό)
Αρετή Ζαντή, Κλινική Διαιτολόγος BSc, MSc
Εκπαίδευση στις Διατροφικές Διαταραχές και την Παχυσαρκία