Χταπόδι με μακαρόνια
Χταπόδι με μακαρόνια


Υλικά

1 χταπόδι περίπου 1.000 γρ.

500 γραμμ. κοφτό μακαρονάκι

2 ξερά κρεμμύδια

1/2 φλ. ελαιόλαδο

1/2 φλ. λευκό ξηρό κρασί

1 φλ. τριμμένες ντομάτες

1 κ.σ. πελτέ ντομάτας

Αλάτι, πιπέρι

Μαϊντανό ψιλοκομμένο

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε το χταπόδι: γυρνάμε την κουκούλα του, αφαιρούμε το εσωτερικό της, αφαιρούμε το στόμα από το κέντρο και το κόβουμε σε μικρά κομμάτια. Το ξεπλένουμε με νερό και το αφήνουμε να στραγγίξει.
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια μέχρι να πάρουν χρώμα. Προσθέτουμε το χταπόδι και ανακατεύουμε για 3-4 λεπτά. Σβήνουμε με το λευκό κρασί.

Περιμένουμε να εξατμιστεί το κρασί και προσθέτουμε τις ντομάτες και νερό εάν χρειαστεί, ώστε να σκεπάζει τα υλικά. Ρίχνουμε τον μαιντανό, αλάτι, πιπέρι, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και μαγειρεύουμε για 10 λεπτά, ανακατεύοντας τακτικά. Μόλις το χταπόδι μαλακώσει, ρίχνουμε το μακαρονάκι. Αφήνουμε τα ζυμαρικά να βράσουν και ανακατεύουμε συνεχώς για περίπου 10 λεπτά.


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!