Χοιρινές μπριζόλες με γκούντα και μπέικον
Χοιρινές μπριζόλες με γκούντα και μπέικον


Υλικά

60 γραμμάρια καπνιστή Gouda, κομμένη σε μπαστουνάκια

4 φέτες μπέικον, ψημένες και κομμένες στα δύο

¼ του φλιτζανιού μαϊντανό, κομμένο

1/8 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι

¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι

2 κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο

2 χοιρινές μπριζόλες κόντρα

Τι πρέπει να κάνετε

Βήμα 1ο

Σ’ ένα μπολ μεσαίου μεγέθους ανακατεύουμε τα μπαστουνάκια τυριού, το μπέικον, τον μαϊντανό και το πιπέρι.

Βήμα 2ο

Στη συνέχεια κάνουμε μικρές χαρακιές σε διάφορα σημεία στο λίπος που υπάρχει στο κόκαλο της κάθε μπριζόλας. Στο σημείο που είναι το καρέ κάνουμε μια τομή, ώστε να δημιουργήσουμε την λεγόμενη «τσέπη» και τη γεμίζουμε με το τυρί και το μπέικον.

Προσοχή! Η τομή δεν πρέπει να είναι παραπάνω από 4 εκατοστά.

Βήμα 3ο

Κλείνουμε την τομή με μια οδοντογλυφίδα και αφού αλατωπιπερώσουμε τις μπριζόλες, τις αλείφουμε με το ελαιόλαδο.

Βήμα 4ο

Ψήνουμε στο τηγάνι όρθιες τις μπριζόλες, ώστε να «κάθονται» στο λίπος του κόκαλου για 3-4 λεπτά.

Βήμα 5ο

Αφού έχετε προθερμάνει τον φούρνο στους 200 βαθμούς στον αέρα, τοποθετείτε τις μπριζόλες σε λαδωμένο ταψί και τις ψήνετε για 20 λεπτά γυρίζοντάς τες στα 10 λεπτά από την κάθε πλευρά, μέχρι να πάρουν χρώμα.

Μπορείτε να τις σερβίρετε με ρύζι ή πουρέ πατάτας.


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!