Γαριδομακαρονάδα
Γαριδομακαρονάδα


Υλικά
300 γραμμάρια μακαρόνια σπαγγέτι ή λιγκουίνι

1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

2 κουταλιές της σούπας βούτυρο ή ελαιόλαδο

6 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο

500 γραμμάρια γαρίδες καθαρισμένες

2 κουταλάκια του γλυκού ξερό βασιλικό

1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

400 γραμμάρια πελτέ ντομάτας

Μισό ζωμό κοτόπουλο

2 κουταλιές της σούπας μαϊντανό

1 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι

1 πρέζα αλάτι

2/3 του φλιτζανιού γάλα

Για το σερβίρισμα

Τριμμένη παρμεζάνα

Φύλλα βασιλικού

Εκτέλεση

Bήμα 1ο

Βράζουμε τα ζυμαρικά στον χρόνο που υποδεικνύουν οι οδηγίες που βρίσκονται στο πακέτο. Σ΄ ένα μεγάλο τηγάνι, ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά το βούτυρο (ή το ελαιόλαδο) και προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι. Στη συνέχεια, βάζουμε το σκόρδο και ανακατεύουμε για 1 λεπτό περίπου.

Βήμα 2ο

Προσθέτουμε τις γαρίδες, τον βασιλικό και ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι. Σοτάρουμε τα υλικά μεταξύ τους για 2 λεπτά περίπου και έπειτα, ψήνουμε τις γαρίδες από την άλλη πλευρά για 2 λεπτά ακόμη.

Βήμα 3ο

Αμέσως προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας και τον ζωμό κοτόπουλο, τον μαϊντανό, την ζάχαρη, το πιπέρι και το υπόλοιπο αλάτι. Ανακατεύουμε για 1 λεπτό περίπου και στη συνέχεια, ρίχνουμε το γάλα. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα, μέχρι να ετοιμαστούν οι γαρίδες.

Βήμα 4ο

Αφού σουρώσουμε τα μακαρόνια, τα ρίχνουμε στο τηγάνι και ανακατεύουμε πολύ καλά. Στο σημείο αυτό, μπορείτε να προσθέσετε επιπλέον αλάτι αν θέλετε. Σερβίρουμε με τριμμένη παρμεζάνα και φρέσκο βασιλικό.


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!