Μακαρόνια φούρνου χωρίς κρέας
Μακαρόνια φούρνου χωρίς κρέας


Υλικά

1 πακέτο μακαρόνια χοντρά για παστίτσιο

1/2 κιλό μανιτάρια ψιλοκομμένα

1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο

2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο

1 πιπεριά πράσινη

1 πιπεριά κόκκινη

1 καρότο ξυσμένο στον τρίφτη

1 ποτήρι λευκό κρασί

1 φλ ελαιόλαδο

Αλάτι, πιπέρι

Για την μπεσαμέλ

8 κ. σούπας βούτυρο

8 κ. σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1½ λίτρο γάλα

3 αυγά

1/2 φλιτζάνι τυρί τριμμένο

Μοσχοκάρυδο τριμμένο

Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα μανιτάρια για λίγα λεπτά. Στη συνέχεια προσθέτουμε το κρεμμύδι, τις πιπεριές κομμένες σε κύβους και το καρότο και μαγειρεύουμε για 5 λεπτά ακόμη. Προσθέτουμε το κρασί και μαγειρεύουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα.

Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Τα στραγγίζουμε και τα περιχύνουμε με τη σάλτσα των λαχανικών και ανακατεύουμε. Τα μεταφέρουμε σε ένα ταψί.

Για τη μπεσαμέλ: Σε μια κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο και προσθέτουμε το αλεύρι. Ανακατεύουμε συνεχώς με ένα σύρμα, μέχρι να πάρει το αλεύρι λίγο χρώμα, και το κατεβάζουμε από τη φωτιά. Κρατάμε δυο κουταλιές της σούπας από το γάλα για να το ανακατέψουμε με τα αυγά, και το υπόλοιπο το προσθέτουμε στην κατσαρόλα, ανακατεύοντας συνεχώς με σύρμα για να μη σβολιάσει.

Βάζουμε πάλι την κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά και σιγοβράζουμε, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πήξει η κρέμα. Σβήνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει λίγο. Ανακατεύουμε τα αυγά με το γάλα που έχουμε κρατήσει και τα προσθέτουμε στην κρέμα. Ανακατεύουμε καλά και τέλος προσθέτουμε το μοσχοκάρυδο.

Περιχύνουμε τη μπεσαμέλ στα ζυμαρικά και ψήνουμε ε το φαγητό στον φούρνο μέχρι να ροδίσει η επιφάνειά του.


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!