Κροκέτες χαμόν
Κροκέτες χαμόν


Υλικά

200 γρ. χαμόν, ψιλοκομμένο

1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένο

100 γρ. αλεύρι

1 λίτρο γάλα

100 γρ. βούτυρο

Για το πανάρισμα

Αλεύρι

3 αυγά

Τριμμένη φρυγανιά

Εκτέλεση

Λιώνουμε το βούτυρο σε μια κατσαρόλα. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα σοτάρουμε. Προσθέτετε το χαμόν, το αλεύρι και μετά σιγά σιγά το γάλα για να φτιάξουμε μια σάλτσα σαν μπεσαμέλ. Μαγειρεύουμε το μίγμα για περίπου 20 λεπτά. Όταν είναι έτοιμο το αφήνουμε να κρυώσει και το βάζουμε στο ψυγείο.

Όταν παγώσει και στερεοποιηθεί, φτιάχνουμε μπάλες τις οποίες πανάρετε περνώντας πρώτα από το αλεύρι, μετά από το αυγό χτυπημένο και τέλος από την τριμμένη φρυγανιά.
Βάζουμε λάδι σε ένα τηγάνι και τηγανίζουμε τις κροκέτες μέχρι να πάρουν χρώμα.


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!