Κέικ κάστανο
Κέικ κάστανο


Υλικά

500 γρ. πουρέ κάστανου

5 αυγά, medium (χωρισμένα τα ασπράδια από τους κρόκους)

80 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου

60 γρ. αλεύρι, γ.ο.χ.

50 γρ. δάκρυα σοκολάτας

1 κ.γ. baking powder

½ κ.γ. αλάτι

Ζάχαρη άχνη, για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

Αδειάζουμε στον κάδο του μίξερ τον πουρέ κάστανου, τους κρόκους, το βούτυρο και τα χτυπάμε με το σύρμα σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα, μέχρι να αφρατέψει το μείγμα.

Μόλις είναι έτοιμο, ρίχνουμε μέσα το αλεύρι, το baking powder, το αλάτι, ανακατεύουμε εκ νέου, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα, και το μεταφέρουμε σε ένα μεγάλο μπολ.

Έπειτα, αδειάζουμε στον κάδο του μίξερ τα ασπράδια και τα χτυπάμε με το σύρμα σε δυνατή ταχύτητα, μέχρι να δημιουργηθεί μία μαρέγκα.

Στη συνέχεια, ρίχνουμε το ⅓ της μαρέγκας στο μπολ με το μείγμα μαζί με τα δάκρυα σοκολάτας και ανακατεύουμε με την σπάτουλα, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

Κατόπιν, μεταφέρουμε σε δόσεις την υπόλοιπη μαρέγκα στο παραπάνω μείγμα ανακατεύοντας απαλά και κυκλικά, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Ύστερα, αδειάζουμε το μείγμα σε μία στρογγυλή φόρμα για κέικ με τρύπα στη μέση διαμέτρου 20 εκ., την οποία έχουμε αλευροβουτυρώσει, και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους στους 180°C στον αέρα για 40-45 λεπτά.

Μόλις είναι έτοιμο, αφήνουμε το κέικ να κρυώσει ελαφρώς και το ξεφορμάρουμε.

Τέλος, αφήνουμε το κέικ να κρυώσει εντελώς, πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και σερβίρουμε.


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!