Χοιρινό κότσι στο φούρνο
Χοιρινό κότσι στο φούρνο


Υλικά

1 κότσι χοιρινό με πέτσα περίπου 2 κιλά

3 σκελίδες σκόρδο

1 κρεμμύδι κομμένο στη μέση

350 ml. μπύρα

1 κ.σ. δεντρολίβανο

Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

Με ένα μαχαίρι χαράσσουμε την πέτσα, προσέχοντας να μην πάει βαθιά και κόψει το κρέας. Κάνουμε μασάζ στο κρέας με το αλάτι ώστε να εισχωρήσει σε όλα τα σημεία και το αφήνουμε για μισή ώρα να ξεκουραστεί.

Εν τω μεταξύ κόβουμε το κρεμμύδι στη μέση και ψιλοκόβουμε τις σκελίδες σκόρδου. Βάζουμε το κότσι σε ένα ταψί ρίχνουμε μέσα όλα τα υλικά και την μπύρα και μαγειρεύουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο 180 βαθμούς για 2 ώρες και 30 λεπτά. Στη συνέχεια σκεπάζουμε το ταψί και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για μιάμιση ώρα περίπου (ανάλογα τον φούρνο) μέχρι να γίνει τραγανό. Αλείφουμε τακτικά το κότσι με τα υγρά του ταψιού.


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!