Ψητή γαλοπούλα με γλάσο από πορτοκάλι και κόκκινο μύρτιλο
Ψητή γαλοπούλα με γλάσο από πορτοκάλι και κόκκινο μύρτιλο


Υλικά

1 ολόκληρη γαλοπούλα

100 γρ. μαλακό βούτυρο

Φύλλα δάφνης

Για το γλάσο

400 γρ. σάλτσα μύρτιλου

150 γρ. καστανή ζάχαρη

75 ml χυμός φρέσκου πορτοκαλιού και ξύσμα

½ κουταλάκι τριμμένο γαρύφαλλο

Εκτέλεση

Προθερμάνετε τον φούρνο με αέρα στους 200 βαθμούς.
Τοποθετήστε την γαλοποπούλα σε ένα βαθύ ταψί και καλύψτε τη με το μαλακό βούτυρο, αλάτι και πιπέρι. Γεμίστε την με φύλλα δάφνης.

Βάλτε τη στον φούρνο και ψήστε για 2 ½ ώρες.

Εν τω μεταξύ, τοποθετήστε όλα τα συστατικά του γλάσου σε μια κατσαρόλα, μαγειρεύοντας τα για σε χαμηλή θερμοκρασία, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Στη συνέχεια αυξήστε τη θερμοκρασία για να πάρει αργά βράση, μέχρι το γλάσο να δέσει και να σιροπιάσει ελαφρώς. Αφαιρέστε το από την φωτιά και αφήστε το στην άκρη να κρυώσει ελαφρώς.

Μετά από 2 ½ ώρες, αφαιρέστε τη γαλοπούλα από τον φούρνο και καλύψτε τη με μεγάλη ποσότητα γλάσου. Τοποθετήστε τη ξανά στον φούρνο και μαγειρέψτε την επιπλέον για 30 λεπτά, μέχρι να ψηθεί καλά το κρέας.


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!