Ψητό χοιρινό με μπύρα
Ψητό χοιρινό με μπύρα


Υλικό

1 κιλό ρολό χοιρινό

 

800 γραμμάρια κρεμμύδια

2 φύλλα δάφνης

3 κλαδιά θυμάρι

300 ml μπύρα

30 γραμμάρια βουτύρου

Ελαιόλαδο

Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Κάνουμε μασάζ στο χοιρινό με αλάτι και πιπέρι και το σοτάρουμε σε μια κατσαρόλα μαζί με το βούτυρο και 4 κουταλιές της σούπας λάδι. Το γυρνάμε από όλες τις πλευρές μέχρι να πάρει χρώμα ομοιόμορφα.

Αφαιρούμε το χοιρινό από την κατσαρόλα και το κρατάμε ζεστό. Εν τω μεταξύ ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια και τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα μαζί με τα φύλλα δάφνης και το θυμάρι. Ανακατεύουμε καλά και μαγειρεύουμε για 5 λεπτά.

Στη συνέχεια μεταφέρουμε το χοιρινό μαζί με τα κρεμμύδια σε ένα ταψί, προσθέτουμε την μπύρα, καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στο φούρνο 150 βαθμούς, για 2 ώρες και 30 λεπτά.


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!