Κοτόπουλο με κάρυ
Κοτόπουλο με κάρυ


Υλικά

4 κομμάτια στήθος κοτόπουλο

1 μεσαίο κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο

2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες

1 πιπεριά φλωρίνης κομμένη σε μεσαία κομμάτια

1 κουταλιά του γλύκού τζίντζερ ψιλοκομμένο

1 κουταλιά της σούπας κάρυ

1 κουταλιά της σούπας πάπρικα γλυκιά

Μισό φλυτζάνι εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο

1 φλυτζάνι ζωμό κότας

Αλάτι

Πιπέρι μαύρο φρεσκοτριμμένο

Πιπέρι χρωματιστό σε κόκκους (4-5)

1 κουταλιά της σούπας μαϊδανό ψιλοκομμένο

Εκτέλεση
Κόβετε το κοτόπουλο σε μεσαία κομμάτια, το βάζετε για λίγα λεπτά σε ξύδι και ξεπλένετε καλά με κρύο νερό.

Σε ένα μεγάλο τηγάνι ή γουόκ, ζεσταίνετε το μισό λάδι και σωτάρετε τα κομμάτια κοτόπουλου ανακατεύοντας, ώστε να ροδίσουν απ’ όλες τις πλευρές. Μόλις είναι έτοιμα, τα βγάζετε και τα βάζετε στην άκρη.

Στο ίδιο τηγάνι ή γουόκ, ζεσταίνετε το υπόλοιπο λάδι, ρίχνετε το κρεμμύδι και σωτάρετε μέχρι να γίνει διάφανο. Προσθέτετε το σκόρδο και το τζίντζερ και σωτάρετε για 2-3 λεπτά. Ρίχνετε τις πιπεριές, το κάρυ, την πάπρικα, τους κόκκους πιπεριού και το αλατοπίπερο και σωτάρετε για 2-3 λεπτά ακόμη ανακατεύοντας κάπου κάπου.

Προσθέτετε το κοτόπουλο και τον ζωμό, αφήνετε να πάρει μια βράση και μόλις αρχίσει να δένει η σάλτσα το βγάζετε απ’ τη φωτιά.

Σερβίρετε ζεστό ζεστό με ρύζι – πηγαίνει υπέροχα με ένα αρωματικό ρύζι, όπως είναι το μπασμάτι – ή με κους κους και πασπαλίζετε με φρέσκο μαϊδανό.


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!